×
Led Factory about image

Projektovanje konstrukcije za led bilborde

Pre montaže LED bilborda, predlog je da se odradi statički projekat. Statičkim projektom se vrši proračun potrebne konstrukcije  i svih njenih delova ( stub, ležišna ploča, temeljna stopa, stubovi držači, ramovi bilborda, sistem oslanjanja) i uticaj vertikalnih i horizontalnih sila na njih.

Statički projekat izrađuje licencirani statičar koji vrši analizu opterećenja na čelični prostorni nosač bilborda u odnosu na stalno opterećenje ( sopstvena težina čeličnih elemenata, opterećenje od opšivke, instalacija, opreme), kao i opterećenje od  udara vetrova i ostalih vremenskih nepogoda.

Osim toga što ćete biti sigurni da je konstrukcija bezbedna, oslobađate se i odgovornosti u budućnosti koju statičar preuzima svojim potpisom na projekat.

-NAČIN MONTAŽE LED BILBORDA

U osnovi postoje tri načina kako će se LED bilbord montirati, a zavise od svrhe u koje će se koristiti. Može se instalirati uz pomoć viseće, podne ili zidne konstrukcije. Ukoliko vidite druge metode instaliranja, to su uglavnom samo varijacije na prethodne tri pomenute.

Kada je u pitanju viseća konstrukcija, prva stvar koja trebate proveriti je da li je ekran koji će se koristiti dovoljno lagan, i da li za njega postoji prikladno mesto. Led ekrani koji imaju mogućnost ovakve instalacije obićno dolaze sa bravama koje ih drže na mestu iznad. Paneli su zaključani u metalnu vešalicu uz pomoć tih brava. Imajte na umu da prilikom postavke LED bilborda napolju, a posebno u slučajevima viseće konstrukcije, treba da se izračuna snaga vetra radi bezbednosti.

Montaža na zidni nosač je jednostavnija varijanta u odnosu na prethodnu pomenutu. Ovakav vid montaže iziskuje okvir koji je pričvršćen za zid. Ovo je zapravo i najčešći način montaže i za spoljne i unutračnje ekrane. Okvir će držati led ekran ali treba voditi računa da ukupna težina ekrana i okvira ne smeju biti teža od maksimalne težine koju zid može da podnese.

 

Podna instalacija je veoma jednostavan način montaže LED ekrana. Ako ćete  ga instalirati u zatvorenom prostoru, sve što treba je da postavite led ekran na vrh postolja koji je obezbeđen. Potrebno je samo da se postarate da je postolje na ravnom tlu.

{galerija}

 

×

Lista bilborda

Lista želja je prazna

Vaše pitanje u vezi bilborda je poslato.

Potrudićemo se da Vam odgovorimo u najkraćem mogućem roku.